Dezbateri pe tema realizării unei noi strategii pentru îmbunătăţirea situaţiei etnicilor romi din România

Autor: Ioana Necula, Redactor
Publicat: 26-02-2019 22:03

Dezbaterile pe tema realizării unei noi strategii pentru îmbunătăţirea situaţiei etnicilor romi din ţara noastră au debutat marţi, iar la prima întâlnire din seria dedicată acestei teme au participat consilierul de stat Dana Varga, secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, şi preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Romi, Daniel Rădulescu, potrivit agerpres.ro.

Citeste si Judecătorii explică de ce i-au câștig de cauză lui Liviu Dragnea în cazul completurilor de 5 - ÎCCJ făcut exces de putere

"Dezbateri pe tema situaţiei romilor au fost demarate, astăzi de către consilierul de stat, Dana Varga, secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, şi preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Romi, Daniel Rădulescu. Întâlnirea este prima dintr-o serie de consultări ce vor avea loc, inclusiv la nivel local, privind realizarea unei noi strategii pentru îmbunătăţirea situaţiei etnicilor romi din ţara noastră. La baza dezbaterii de astăzi a stat memoriul depus de către Fundaţia Agenţia de Dezvoltare Comunitară 'Împreună'. În cadrul discuţiilor, secretarul general al Guvernului a dat asigurări că un nou proiect de strategie va fi elaborat până la finalul anului, avându-se în vedere şi stabilirea manierei de implicare a autorităţilor locale, în sarcina cărora vor rămâne cele mai importante probleme. De asemenea, Toni Greblă a reiterat importanţa unui proiect durabil actual, care să conţină şi măsuri de finanţare", se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

Potrivit sursei citate, consilierul de stat, Dana Varga, a menţionat nevoia eficientizării strategiei referitoare la implementarea coerentă a planului de acţiuni şi a proiectelor ce trebuie dezvoltate la nivel local.

"Dana Varga a îndemnat la un dialog civilizat, la consens, astfel încât să existe întotdeauna o masă a dialogului, pentru a fi găsite cele mai bune şi corecte soluţii destinate comunităţii rome, ţinând cont de programul de guvernare asumat de coaliţia PSD-ALDE, privind nevoile cetăţenilor de etnie romă. La eveniment au participat reprezentanţi ai Comitetului Interministerial pentru implementarea strategiei de incluziune a cetăţenilor români aparţinând minorităţii rome şi reprezentanţi ai societăţii civile, membri ai asociaţiilor: Centrul de resurse pentru incluziune socială Cris şi Centrul Rromilor 'Amare Rromentza', Star Med Rom, Pro Life Nations, Romani Cris, Nevo Parudimos, Pakiv Romania, Uniunea Naţională a Comunităţilor de Romi, Uniunea Civică a Tinerilor Romi din România şi ai Alianţei pentru Unitatea Romilor", mai arată comunicatul.