ANALIZĂ: Cum poate ajunge Simona Halep pe locul I WTA. Românca îi 'suflă în ceafă' japonezei Naomi Osaka, aflată pe primul loc

Autor: Mihai Cistelican
Publicat: 12-03-2019 13:22
Actualizat: 12-03-2019 13:25

Sunt zile dificile pentru Simona Halep. Cu toate că și-a găsit antrenor și a câștigat ultimul meci românca depinde foarte mult de rezultatele adversarelor sale. Iar principala adversară este Naomi Osaka, locul I WTA. Jucătoarea japoneză Osaka a învins-o, luni, cu scorul de 6-4, 6-2, pe americanca Danielle Collins, locul 25 WTA, calificându-se în optimile de finală ale turneului de categorie Premier Mandatory de la Indian Wells, la care este deţinătoarea trofeului, informează News.ro.

Citește și: Protejata lui Cioloș lovește din nou. CE a putut spune într-un interviu. Cine e `Farul călăuzitor`

Osaka s-a impus după un meci de o oră şi 22 minute şi va evolua în manşa următoare cu elveţianca Belinda Bencic, locul 23 WTA, care a întrecut-o, tot cu scorul de 6-4, 6-2, pe rusoaica Ekaterina Alexandrova, locul 59 WTA, după 67 de minute de joc.

În urma rezultatului înregistrat de Osaka, ea devine greu de coborât de pe prima poziţie a clasamentului WTA, după acest turneu. Numai Simona Halep o poate întrece şi numai dacă va câştiga competiţia californiană. Osaka îşi va păstra locul I mondial dacă va ajunge în finală.

Citește și: SUA, AVERTISMENT explicit pentru Germania: ciocnire în zona serviciilor secrete

Halep (locul 2 WTA) şi Osaka se pot întâlni doar în ultimul act. În acest moment, jucătoarea română este pe lcoul 3 WTA, în clasamentul "live". Ea are nevoie de o victorie, marţi, cu Marketa Vondrousova, pentru a reveni pe poziţia secundă.

Simona Halep mai poate ajunge pe primul loc WTA doar dacă va câștiga turneul de la Indian Wells, iar Naomi Osaka nu va ajunge în finală.