Directorul Raiffeisen, măsuri DINAMITĂ în scandalul OUG 114: Banca își va reevalua operațiunile din România

Autor: Loredana Codruț
Publicat: 13-03-2019 18:07

Raiffeisen Bank International este nevoită să își reevalueze operațiunile din România, după taxa impusă de Guvern în decembrie, a declarat directorul general al instituției, Johann Strobl, citat de Reuters, conform Mediafax.

Citește și: Acuzații BOMBĂ în comisia de control SRI: 'Claudiu Manda a blocat un control real la unitățile de interceptări SRI'

Raiffeisen deține 6% din activele sale bancare în România, adică 8,97 de miliarde de euro. „Va trebui să reevaluăm România”, a declarat Johann Strobl în raportul anual al băncii. Banca nu a determinat impactul taxei asupra afacerilor sale. În decembrie Guvernul a adoptat OUG 114, care impune o taxă asupra activelor bancare, în funcție de evoluția ROBOR.

Raiffeisen are în România peste 5.000 de angajați și peste 2 milioane de clienți. Prima reprezentanță a băncii a fost deschisă la București în 1994. În 2001 instituția a preluat Banca Agricolă, iar în 2002 Raiffeisenbank (Romania) si Banca Agricola Raiffeisen au fuzionat, formând Grupul Raiffeisen.