Soprana Cellia Costea urcă alături de tenorul Mario Frangoulis pe scena Sălii Palatului din București

Autor: Roxana Ghiorghian
Publicat: 13-03-2019 15:00

Soprana Cellia Costea, de la Opera din Atena, urcă alături de tenorul grec Mario Frangoulis pe scena Sălii Palatului din București, în concertul pe care acesta îl va susține pe 20 aprilie, potrivit Mediafax.

Mario Frangoulis propune publicului atât un program alcătuit din lucrări ale unor mari compozitori, cât și interpretări clasice crossover. Tenorul va fi acompaniat de Orchestra Simfonică București, sub bagheta dirijorului grec Stathis Soulis.

Din concert nu vor lipsi piese celebre, precum "Hijo de la Luna", "Nights in White Satin" ("Notte di Luce") și "Vincero Perdero", precum și piese de pe recent lansatul album al tenorului elen, "Tourquoise Waters" ("Galazia Limni").

Soprana Cellia Costea este prezentată de organizatori drept "una dintre cele mai frumoase, calde și răscolitoare voci feminine românești de operă ale ultimelor două decenii, revine ori de câte ori poate în România, spre marea bucurie a fanilor săi".

"Vocea Celliei Costea este extrem de muzicală și emoționantă, cred că va avea o carieră uriașă", spunea Montserrat Caballé despre artista născută la Piatra-Neamț.

Cellia Costea trăiește în prezent la Atena, unde este considerată vocea feminină numărul 1 a Operei din capitala Greciei. "Este mereu o plăcere să mă întorc acasă și, mai ales, în fața publicului românesc! Mario Frangoulis este unul dintre cei mai cunoscuți și grandioși artiști pe care ni i-a oferit Republica Elenă. Este o mare onoare să mă aflu alături de el pe scenă pentru prima oară!", spune soprana.

Citește și: Brian May, Trent Reznor şi Harry Styles se numără între prezentatorii artiştilor incluşi în Rock and Roll Hall of Fame 2019

Cellia Costea provine dintr-o familie de muzicieni, iar respectul față de muzică i-a fost adânc sădit încă din anii copilăriei. A studiat la Universitatea Națională de Muzică din București și a adunat o suită impresionantă de trofee ce consfințesc recunoașterea de care se bucură pe plan internațional. Între 1998 și 2004, a fost distinsă cu 11 dintre cele mai importante trofee la concursuri internaționale de interpretare, printre care concursul internațional de muzică "Francisco Vinas" (Barcelona, 2003), "Montserrat Caballe" (Andorra, 2001), Festivalul George Enescu, "Belvedere", Viena (1999) și Concursul Internațional "Voci Verdiene" (Busseto, Italia, 1998). A fost ovaționată pe cele mai importante scene lirice ale lumii: de la Wienner Staatsoper la Deutsche Oper Berlin, Concertgebouw Amsterdam și Royal Opera din Londra (Covent Garden).

Ea a mai evoluat sub bagheta dirijorului Statis Soulis chiar la începutul acestui an, pe scena Operei Naționale a Greciei din Atena, în rolul Mariei Boccanegra din "Simon Boccanegra" de Giuseppe Verdi.

"Tourquoise Waters/ Galazia Limni", noul album al lui Mario Frangoulis, a fost elaborat sub direcția artistică a Linei Nikolakopoulou. "Un album de esență pur grecească, cu 11 melodii ce țin să demonstreze că dragostea poate dura la nesfârșit, noul disc este o întâlnire artistică de substanță, care variază ca registru de la piese de inspirație cinematografică precum «Petao», de care Mario Frangoulis s-a îndrăgostit după filmul lui Nikos Panagiotopoulos, «Dying in Athens», la adaptări precum «Erotas Gymnos», piesa rockerilor de la Madrugada", arată reprezentanții artistului.

Mario Frangoulis este considerat un artist clasic crossover. A înregistrat 19 albume care s-au vândut în peste 7 milioane de copii. Combină clasicul cu contemporanul, amestecând cu ușurință opera cu pop, rock, folk, soul și world music. A împărțit scena cu monștri sacri precum Sarah Brightman, Placido Domingo, Montserrat Caballe, José Carreras, Liu Huan, Lara Fabian, Klaus Meine și Angela Gheorghiu și a cântat cu cele mai bune orchestre ale lumii, de la Boston Pops la Chicago Symphony, Filarmonica din Tokyo, Opera Novaya din Moscova, Royal Simphony Orchestra și Orchestra Filarmonică din Londra.

Pentru spectacolul de pe 20 aprilie, biletele sunt disponibile la prețuri cuprinse între 100 de lei și 400 de lei, în rețelele Eventim, Iabilet, MyTicket și Entertix, în magazinele partenere, precum și la casele de bilete ale Sălii Palatului. Până pe 17 martie inclusiv, biletele sunt reduse cu până la 25%.