SURSE - Thriller la PMP, episodul 2: Șefii filialelor forțează candidatura lui Băsescu

Autor: Ionel Dancu
Publicat: 26-03-2019 16:08

La ora transmiterii acestei știri, în PMP nu se știe încă dacă Traian Băsescu va candida sau nu va candida la europarlamentare, atmosfera fiind tensionată în formațiunea creată de fostul șef de stat. Conducerea lărgită a PMP se reunește, marți, în Parlament, pentru a stabili lista candidaților la alegerile europarlamentare, fostul președinte Traian Băsescu fiind așteptat să își anunțe decizia finală.

Ședința de luni a conducerii PMP s-a terminat în coadă de pește după ce Băsescu le-a spus colegilor că nu a luat încă o decizie dacă va candida sau nu.

Unele surse din partid spuneau aseară ȘTIRIPESURSE.RO că sunt nefondate speculațiile privind un refuz al lui Băsescu să candideze și că nici nu se pune problema ca fostul șef al statului să nu candideze.

Alți lideri PMP spuneau că Băsescu vrea să-și mobilizeze partidul și că își amână anunțul candidaturii strict în acest scop.

Însă intrarea lui Băsescu în cursă nu a fost totuși anunțată.

  • Mai am un 'partid' foarte important acasă care are un cuvânt de spus și partidul ăla trebuie mulțumit și el. Vă pot spune că soția mea nu vrea să mă mai vadă plecat acum, la bătrânețe”, le-a spus fostul președinte jurnaliștilor, după ședință.

Pentru că nu s-a ajuns ieri la un acord, s-a convocat pentru azi o nouă ședință.

Lideri PMP consultați de ȘTIRIPESURSE.RO au spus marți că în partid încă planează semnul întrebării vizavi de candidatura lui Băsescu și că fostul președinte încă nu a anunțat pe nimeni din partid ce decizie a luat.

  • „Nu este hotărât”, au spus surse din PMP și „nu a anunțat pe nimeni dacă va candida sau nu”. „De obicei este hotărât”, a remarcat sursa citată.

„Nu a luat încă o decizie și ne ține pe foc”, ne-a spus alt lider PMP.

Un lider județean aflat deja la Parlament a spus și el că „o să ne întâlnim până când o să îl convingem”.

Citește și: Senator acuză 'șmecherași' trimiși să influențeze parlamentarii la vot / Tăriceanu cere fortificarea sălii de plen - STENOGRAMĂ .