HC Dobrogea Sud Constanţa este campioană în sezonul regulat la handbal masculin

Autor: Mihai Cistelican
Publicat: 28-03-2019 09:57
Actualizat: 28-03-2019 10:09

HC Dobrogea Sud Constanţa este campioana sezonului regulat în Liga Naţională de handbal masculin, după ce a terminat la egalitate, 22-22, pe terenul echipei CSM Bucureşti, în penultima etapă. În aceeaşi rundă s-au consemnat alte două rezultate de egalitate, informează Mediafax.

Citește și: Simona Halep și-a aflat ADVERSARA care îi stă în cale pentru a redeveni lider mondial: A pierdut doar două întâlniri din cele 9

Constanţa va avea avantajul terenului propriu în cazul în va ajunge în finala mare. „Delfinii” şi-au menţinut avansul de patru puncte în faţa echipei CSM Bucureşti, înaintea ultimei etape din sezonul regulat. Formaţia din Capitală a avut trei goluri spre final, 21-18, dar nu a reuşit să menţină avantajul. HCDS a egalat la 22-22 în minutul 59 şi chiar a avut şansa victoriei, dar până la urmă şi-a atins scopul şi cu rezultatul de egalitate.

Dacă problema locului 1 a fost rezolvată, acum atenţia s-a mutat către locul 2, acolo unde Dinamo speră să prindă CSM Bucureşti în ultima etapă. Într-un meci cu câţiva suporteri în tribună, după ce Comisia de Apel a desfiinţat în parte Hotărârea Comisiei de Disciplină (decizia inţială a fost să le închidă porţile echipelor Steaua şi Dinamo pentru două meciuri; s-a păstrat doar penalitatea pecuniară), Dinamo a învins Dunărea Călăraşi cu 30-21 şi s-a apropiat la 3 puncte de CSM. Campioana en-titre va juca în ultima etapă la Minaur, iar CSM la Poli. La egalitate de puncte, Dinamo are avantajul meciurilor directe.

S-au mai consemnat rezultatele: CSM Focşani – Poli 28-28, Buzău – Steaua 23-23, Bacău – Suceava 26-24, U Cluj – Făgăraş 28-36. Joi se mai joacă Turda – Minaur.