PER: 'Acordul de Aderare nu stipulează ca România să fie cobaiul UE'

Autor: Roxana Ghiorghian
Publicat: 04-04-2019 16:14

Partidul Ecologist Roman consideră total nepotrivită atitudinea amabasadorilor din România.

''Având în vedere articolul 41, alineatul 1 din Convenţia de la Viena încheiată în dată de 18 aprilie 1961, consider total nepotrivită atitudinea amabasadorilor din România şi cred că se impune o poziţie publică a Ministrului de Externe, Teodor Meleşcanu, urmată de măsuri în acest sens. Prost obicei și-au făcut unii ambasadori să critice fix ce și când le convine. 

Oficialii UE să privească întâi mizeriile care se petrec în alte state membre sau chiar la nivelul procedurilor pur politice, pe care ei le VOTEAZĂ în cadrul UE. Nu cred ca Acordul de Aderare la UE a vizat vreodată ca liderii organismelor europene să voteze pentru funcţii politice, iar în statele membre această practică să fie atac la statul de drept. Mai mult, nu cred că în acelaşi document este stipulat ca România să fie cobaiul Europei. La nivelul UE, totul este pură negociere politică, o bișniță pe față, care este apreciată de unii, doar pentru că are iz vest- european!

Citește și: Denunț PNȚCD împotriva lui Lazăr, depus la SIIJ: A făcut parte din armata ascunsă de eliminare a anticomuniștilor

Unde a fost UE când procurorii din România făceau abuzuri în alte cazuri? Unde au fost ambasadele? Aceste poziționări selective ale UE și ale ambasadorilor arată clar cum inexistenţa unei consecvențe din partea acestora privind Justiția din România , nu are la baza ideea “ statului de drept”. Din contră! Şi dacă sunt regului, să fie pentru toţi membrii UE!'', potrivit unui comunicat remis STIRIPESURSE.RO.