Sorin Ovidiu Vîntu, o nouă ieșire de FOC: 'Tâmpenii fără viziune, fără consistență. Niște mărginiți cu ifose'

Autor: Loredana Codruț
Publicat: 09-04-2019 06:30
Actualizat: 09-04-2019 00:51

Sorin Ovidiu Vîntu revine cu o nouă postare pe Facebook în care le dă sfaturi politicienilor din România legat de cum ar trebui să aibă loc o restructurare a sistemului de educație pentru o însănătoșire a acestuia.

Citește și: Ecaterina Andronescu, NIMICITĂ de vloggerul care face ravagii în rândurile adolescenților din România: 'A creat fabrici de diplome'

"Domnilor politicieni

Este vitală o reformă ȘCOLII românești, nu doar a învățământului românesc. Ea trebuie gândită pe trei piloni esențiali.

1. Educație – formare de caractere

2. Învățământ – fiecare copil trebuie să iasă din școală specialist într-un domeniu

3. Cercetare – fiecare școală trebuie să aibă laboratoare de specialitate pe domenii.

Această reformă se face prin constituirea unui grup alcătuit din psihologi, sociologi, filozofi, profesori practicanți din toate treptele de învățământ, cercetători pe domenii de activitate, oameni de afaceri, manageri și structuraliști. În 2-3 ani aceștia vor produce documentul de căpătâi al noii școli românești și vor antrena prima garnitură de profesori apți să pună în aplicare această reformă. Documentul va trebui însușit de toate forțele politice și civice ale societății, și pus în practică indiferent cine va conduce țara în următorii 10-15 ani. Toate așa zisele reforme care au fost făcute sau gândite de tot felul de miniștrii sau președinți, au fost niște tâmpenii fără viziune, fără consistență, făcute de niște unii care habar n-au care sunt funcțiile esențiale ale școlii moderne. Niște mărginiți cu ifose", scrie Sorin Oviudiu Vîntu pe Facebook.