Nouă morţi şi doi dispăruţi, în sudul Chinei, în urma unei ploi torenţiale

Autor: Ioana Necula, Redactor
Publicat: 12-04-2019 20:16

Nouă persoane au murit şi alte două sunt date dispărute în urma inundaţiilor produse în noaptea de joi spre vineri în oraşul Shenzhen din sudul Chinei după o ploaie torenţială, conform bilanţului anunţat de autorităţile locale, citat de agenţia Xinhua, potrivit agerpres.ro.

Cantităţile însemnate de ploaie care au căzut joi, începând cu ora locală 21:00, au provocat inundaţii în Shenzhen unde mai mulţi muncitori care desfăşurau lucrări de dragare în diferite zone din districtele Luohu şi Futian au fost luaţi de ape.

Citește și: Liviu Dragnea atacă 'maimuțoii și măscăricii' din UE: Ni s-a spus să facem cu mâna la conducta cu petrol, că așa trebuie să fie integrarea

Cantitatea medie de precipitaţii înregistrată joi într-un interval de trei ore a atins 65 de milimetri în districtul Luohu, potrivit datelor Biroului de Meteorologie din Shenzhen.

Pe o secţiune a unui canal, nivelul apei a urcat într-un interval foarte scurt de timp de la un metru la patru metri, mai mulţi muncitori fiind luaţi de torenţi, a declarat Fan Defan, din cadrul conducerii districtului Luohu.