Tudorel Toader nu prea dispus să deschidă un nou front cu Augustin Lazăr: Activăm mecanismele la momentul oportun

Autor: Lucian Negrea, Reporter
Publicat: 15-04-2019 09:16

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat, luni, referitor la o posibilă sesizare a Curții Constituționale pe revocarea lui Augustin Lazăr, că este vorba de mecanisme pe care "le activăm la momentul oportun". Mandatul lui Augustin Lazăr expiră pe 28 aprilie.

Citește și: Liviu Dragnea, izbucnire NERVOASĂ, la finalul mitingului de la Craiova: a răbufnit din cauza lui Ion Iliescu

Solicitat să comenteze dacă se mai gândește la o sesizare a Curții Constituționale pe revocarea procurorului general Augustin Lazăr, ministrul Justiției a replicat: "Sunt mecanisme constituționale pe care le activăm la momentul oportun".

Ministerul Justiției a reluat de vineri cea de-a doua procedură de selecție a candidaților pentru funcția de procuror general, urmând ca noile interviuri să fie susținute pe 6 și 7 mai. Rezultatele celei de-a doua selecții vor fi comunicate pe 8 mai.

În cadrul primei proceduri de selecție a candidaților pentru funcția de procuror general, comisia de interviu a apreciat că niciunul dintre aceștia, respectiv procuror general Augustin Lazăr, procurorul DIICOT Marian Drilea, fostul șef DIIOCT Daniel Horodniceanu și fosta adjunctă a Laurei Codruța Kovesi, procurorul Gabriela Scutea, nu îndeplinește cerințele necesare pentru numirea în funcție.

Mandatul actualului procuror general al României expiră pe 28 aprilie.