Procurorii DIICOT au trimis în judecată o grupare de cultivatori și comercianți de cannabis

Autor: Roxana Ghiorghian
Publicat: 07-05-2019 15:21

Procurorii DIICOT au trimis în judecată o grupare constituită din opt persoane care acționau pe raza județului Dâmbovița și care cultivau cannabis pentru comercializare. Cei opt sunt acuzați de constituire de grup infracțional organizat și de trafic de droguri de mare risc, în formă continuată.

Potrivit actului de sesizare a instanței, în perioada aprilie 2018-noiembrie 2018, doi dintre membrii grupării i-au atras pe alți patri ca să cultive cannabis pentru comercializare. Ei și-au amenajat spații pentru cultură, au studiat modul de creștere a cannabisului și și-au achiziționat echipamente, instalaţii şi nutrienţi, punând astfel bazele unor culturi de cannabis, pentru comercializare, în trei imobile din Tărtăşeşti şi Răcari (județul Dâmbovița).

Citește și: Șase angajați ai Poliției Rutiere din Galați au fost condamnați la închisoare pentru că luau mită ca să nu rețină permise de conducere

La perchezițiile imobiliare făcute de procurori, în imobilul din Tărtăşeşti a fost găsită o cultură de cannabis constituită din 155 plante cannabis, cu masa netă verde de 157.800 grame şi masa netă uscată de 34.470 grame, 11.200 grame cannabis, cu masa netă după uscare de 5584 grame. De asemenea, la perchezițiile imobiliare făcute la un imobil din satul Gulia, aflat în același județ, a fost găsită o altă cultură de cannabis constituită dintr-un număr de 350 plante, cu masa netă verde în cantitate de 82.650 grame iar în oraşul Răcari a fost găsită o cultură de cannabis de 98 de plante de cannabis, cu masa netă verde de 26.250 grame precum şi 900 grame cannabis, cultivate cu scopul comercializării lor.

Dosarul a fost înaintat Tribunalului Bucureşti.