Viorica Dăncilă demască GREAUA moștenire lăsată de Dacian Cioloș: manageri INCOMPETENȚI care încasează salarii URIAȘE

Autor: Loredana Codruț
Publicat: 11-07-2019 11:48
Actualizat: 12-07-2019 12:34

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, joi, că este necesară eficientizarea ministerelor. Aceasta susține că prin Legea 109 emisă în timpul mandatului de premier a lui Dacian Cioloș există manageri de instituții care nu au criterii de performanță bine stabilite dar care nu pot fi schimbați, conform Mediafax.

Citește și: Eugen Teodorovici SPULBERĂ SPECULAȚIILE: 'Nu ne împrumutăm pentru salarii'

"Eu cred că este necesară o eficientizare a fiecărui minister. Sunt foarte multe agenții, entități în subordinea unor ministere care efectiv nu-și au obiectul de activitate. (...)Avem pe Legea 109, legea dată de Cioloș, unde avem numiți directori, manageri care nu au criterii de performanță bine stabilite și le-au stabilit domeniile lor. Avem situații în care lucrurile nu merg bine dar nu putem să-i schimbăm pentru că trebuie să le plătim salariul până la sfârșitul mandatului", a afirmat Viorica Dăncilă, joi, la un interviu pentru DCNews.

Aceasta a mai transmis că a cerut ministrului Fondurilor Europene, Roxana Mânzat, să vină cu un proiect de eficientizare a activității instituției.

"Când vrei eficiență, performanță, trebuie să ai câțiva indicatori oriunde te-ai afla, inclusiv pentru funcționari. Acest lucru trebuie schimbat și să legăm activitatea funcționarilor chiar din Ministerul Fondurilor Europene de proiecte, de implicare. Și dacă lucrurile merg bine și dacă lucrurile nu merg bine nu există niciun fel de sancțiune sau interes. Am cerut ministrului Fondurilor Europene să vină cu o eficientizare a activității. Nu trebuie să mai luăm o decizie fără a ne consulta cu toți factorii implicați. Trebuie să fim foarte fermi acolo unde lucrurile nu merg bine. S-a tolarat anumite aspecte și anumite lucruri nu le-am putut face pentru că nu am fost destul de fermi atunci când s-a greșit", a spus prim-ministrul.