ALDE face presiuni ca Dăncilă să iasă din cursa prezidențială / SURSE

Autor: Ionel Dancu
Publicat: 07-08-2019 15:01
Actualizat: 08-08-2019 08:59

Discuțiile despre o alianță Pro România - ALDE, purtate miercuri dimineață de echipe restrânse ale celor două partide, fac parte dintr-un pachet mai mare de negocieri, spun surse politice pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

UPDATE: ALDE are șanse MINIME să rămână la guvernare: Condițiile de NEACCEPTAT puse celor din PSD

ALDE face presiuni ca Viorica Dăncilă să nu mai candideze la alegerile prezidențiale și PSD să-l susțină pe Călin Popescu Tăriceanu în cursa pentru Cotroceni, spun sursele citate. Dacă PSD ar accepta să susțină candidatul ALDE, atunci alianța ALDE renunță la planul de alianță cu Pro România.

În cazul în care ALDE iese de la guvernare, face alianță cu Pro România și formează grupuri parlamentare comune, atunci o variantă de lucru este ca grupurile reunite Pro România - ALDE să semneze un protocol de colaborare parlamentară cu PSD pentru susținerea unui Guvern minoritar social-democrat, și Pro România - ALDE să înlocuiască astfel UDMR ca partener în Parlament.

Citește și: Traian Băsescu, despre alianța Pro România - ALDE: Îi va îngropa și pe unii și pe alții. E un mini-USL format din scursuri. Și-au făcut calcule greșite .