ALERTĂ - Procurorii au decis extinderea urmăririi penale în cazul Săpoca

Autor: Alexandra Cruceru, Redactor
Publicat: 20-08-2019 13:50

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău au decis, marţi, extinderea urmării penale în cazul bărbatului care a atacat pacienţii din Spitalul de la Săpoca, cât şi a urmării penale in rem sub aspectul infracţiunii de neglijenţă în serviciu şi ucidere din culpă, fapte în legătură cu activitatea desfăşurată de către angajaţii unităţii spitaliceşti, a anunţat purtătorul de cuvânt al Parchetului, procuror Cătălin Radu, conform agerpres.ro.

Imagini IREALE în București - O mașină a fost 'înghițită' de asfalt, după ce s-a surpat strada - VIDEO


Potrivit acestuia, pe lângă infracţiunea de omor calificat, bărbatul este cercetat şi pentru tentativă la infracţiunea de omor calificat şi pentru distrugere. 

Atacatorul a fost audiat şi se află la Spitalul din Săpoca în vederea efectuării unei expertize neuropsihiatrice. Se află sub tratament şi sub pază, fiind singur într-o cameră izolată şi securizată. 

În noaptea de sâmbătă spre duminică, la Spitalul de Psihiatrie Săpoca, bărbatul de 38 de ani a atacat mai mulţi pacienţi cu un stativ de perfuzii. Şi-au pierdut viaţa cinci persoane. Au fost răniţi opt pacienţi, în prezent fiind internaţi în unităţi medicale din Bucureşti.