Google va plăti până la 200 de milioane de dolari pentru finalizarea unei investigații

Autor: Roxana Ghiorghian
Publicat: 31-08-2019 13:20

Google va plăti până la 200 de milioane de dolari pentru finalizarea unei investigații a Comisiei Federale pentru Comerț din SUA legată de încălcarea de către YouTube a legislației privind viața privată a copiilor, a declarat o persoană apropiată situației, citată de Reuters, scrie Mediafax.

Acordul va fi anunțat săptămâna viitoare. Suma ar fi cea mai mare amendă pentru încălcarea respectivelor prevederi legale.

Google a refuzat să comenteze.

Comisia Federală pentru Comerț (FTC) a votat cu trei voturi la două în favoarea aprobării acordului și l-a trimis la Departamentul de Justiție pentru analiză.

Citește și: Rețeaua BBC pregătește o aplicație de asistență vocală

Washington Post a relatat în iulie despre aprobarea acordului, dar nu și despre amenda civilă implicată.

Acordul va depăși recordul precedent stabilit în februarie, privind o amendă civilă de 5,7 milioane de dolari impusă companiei Musical.ly.

Senatorul democrat Ed Markey a declarat că FTC a lăsat YouTube să scape cu o amendă simbolică pentru nerespectarea confidențialității datelor.

Google a lansat săptămâna aceasta YouTubeKids, definit drept un mediu sigur pentru copii, astfel încât aceștia să să exploreze, dând în același timp părinților instrumentele pentru personalizarea experienței copiilor.