SURSE - Viorica Dăncilă, întâlnire de taină cu nemulțumiții din ALDE

Autor: Lucian Negrea, Reporter
Publicat: 10-09-2019 12:54

Președintele PSD, Viorica Dăncilă, le-a transmis liderilor social-democrați, în cadrul ședinței CEX, să stea liniștiți pentru că situația de la Senat este rezolvată.

Citește și: EXCLUSIV Restructurarea guvernului în linie dreaptă. Se pregătește o mișcare de proporții în Parlament (surse)

Sursele noastre ne-au precizat că Viorica Dăncilă i-a informat pe cei din PSD că în ultimele zile s-a întâlnit personal cu mai mulți senatori nemulțumiți din ALDE, iar aceștia i-au dat garanții că vor vota cu Teodor Meleșcanu, pentru funcția de președinte al Senatului.

În aceste condiții, la Senat jocurile sunt făcute. Majoritatea este de 69 de voturi, iar PSD are 68 de voturi plus votul lui Teodor Meleșcanu, care asigură majoritatea. Dacă și alți senatori ALDE vor vota alături de PSD, atunci majoritatea va fi una lejeră în forul superior al Parlamentului.

ALDE a luat decizia de a-i exclude pe cei care nu respectă linia partidului, iar primul pe lista neagră va fi tocmai Teodor Meleșcanu, cel care va fi exclus, dacă va candida la șefia Senatului din partea PSD.