Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EXCLUSIV Restructurarea guvernului în linie dreaptă. Se pregătește o mișcare de proporții în Parlament (surse)

Criza politică guvernamentală declanșată de ieșirea ALDE de la guvernare dublată de refuzul președintelui României de a numi interimarii propuși de premierul Viorica Dăncilă este în plină desfășurare. Surse politice convergente susțin pentru ȘTIRIPESURSE.RO că premierul Viorica Dăncilă ar fi dat verde preparativelor pentru o mișcare fulger în Parlament. Guvernul nu va mai aștepta până când opoziția ar strânge numărul de semnături necesar pentru moțiunea de cenzură și ar contraataca prin venirea în Parlament cu restructurarea guvernamentală.

Vezi și: Bianca Andreescu a dezvăluit STRATEGIA SPECIALĂ prin care a învins-o pe Serena Williams

Opțiunea fulger va fi discutată în cadrul ședinței Comitetului Executiv Național al PSD (CExN al PSD) convocat pentru mâine la ora 18.00 la sediul central al partidului din Soseaua Kiseleff de președintele Viorica Dăncilă.

Surse la vârf din cadrul partidului au explicat pentru STIRIPESURSE.RO că deși teoretic PSD nu se află într-o situație prea bună în ceea ce privește efectivele parlamentare, negocierile din ultimele zile cu nemulțumiții din ALDE și Pro România plus înțelegeri punctuale cu alte grupuri parlamentare sau unele individuale au dus la creionarea unei majorități în favoarea guvernului. Dacă se va reuși trecerea prin parlament a restructurării Executivului în sensul remanierii prin Parlament asta ar însemna o victorie pentru moralul PSD pentru intrarea în campania electorală prezidențială și o lovitură dură pentru Opoziție care s-a dovedit incapabilă să prezinte o moțiune de cenzură în condițiile în care putea beneficia din plin de destrămarea Coaliției PSD-ALDE.

Cel mai probabil mișcarea în Parlament se va face fără a mai aștepta decizia Curții Constituționale la care a apelat premierul după ce președintele Klaus Iohannis i-a refuzat atât remanierea propusă, cât și numirea unor interimari în locul miniștrilor ALDE demisionari.

Prin urmare... este foarte probabil ca în ședința de luni a CEx premierul să ceară un vot pentru a se merge cu orice risc la un vot în Parlament pentru restructurarea Guvernului - Ce se va întâmpla după votul din Parlament?

a) în cazul în care restructurarea primește undă verde, Guvernul va primi o mare gură de oxigen și va dovedi că deține o majoritate încă

b) în cazul în care Restructurarea va pica ne vom afla într-o premieră după 1990 pentru că nu există prevederi constituționale. Teoretic... Guvernul Dăncilă rămâne în forma de acum și este de așteptat ca premierul să îi solicite președintelui să numească noi interimari. Cum deja președintele a anunțat că nu vrea să își exercite această prerogativă dată de Constituția României se va aștepta decizia CCR unde deja premierul s-a adresat - VEZI AICI PLÂNGEREA LA CURTEA CONSTITUȚIONALĂ.

Jocurile sunt extrem de complicate pentru că Opoziția e sabotată de trădări și suspiciuni între liderii acesteia, iar Puterea câștigă teren pe zi ce trece în Parlament prin convingerea unor parlamentari nemulțumiți de jocurile interne din partidele lor să susțină guvernul. Că lucrurile tau așa a spus-o cu subiect și predicat liderul UDMR care a avertizat că orice zi în plus de nedepunere a moțiunii de cenzură va întări guvernul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.