Ministrul delegat pentru Afaceri Europene George Ciamba participă, luni la Bruxelles, la reuniunea Consiliului Afaceri Generale

Autor: Remus Vlad, Redactor
Publicat: 15-09-2019 17:56

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene George Ciamba va participa luni, la reuniunea Consiliului Afaceri Generale (CAG) de la Bruxelles, organizată sub mandatul Președinției finlandeze a Consiliului UE, transmite MAE, într-un comunicat de presă.

„Pe agenda discuțiilor se vor afla teme de interes, precum: Cadrul Financiar Multianual 2021-2027, pregătirea reuniunii Consiliului European din 17-18 octombrie 2019, consolidarea respectării statului de drept în UE și a valorilor Uniunii în Ungaria”, arată reprezentanții Ministerului de Externe, într-un comunicat de presă.

Pe 9 septembrie, ministrul George Ciamba a avut consultări cu Președinția finlandeză a Consiliului UE, principalul subiect abordat fiind Cadrul Financiar Multianual post-2020, în vederea continuării negocierilor în acest dosar.

Klaus Iohannis, atacuri în rafală la Guvern: Sunt multe de îndreptat după guvernările eșuate ale PSD

Ministrul pentrua Afaceri Europene i-a transmis omoloagei sale, Tytti Tuppurainen, sprijinul țării noastre în susținerea eforturilor Președinției finlandeze a Consiliului UE de avansare a procesului de negociere, la care a contribuit considerabil și România, în timpul mandatului său la Președinția Consiliului Uniunii Europene, potrivit sursei citate.

România a deținut în primele șase luni ale acestui an Președinția Consiliului UE, timp în care țara noastră a închis 90 de dosare, în diverse domenii importante.