Bursa din Hong Kong nu renunţă la oferta sa de 39 de miliarde de dolari pentru a prelua Bursa de la Londra

Autor: Remus Vlad, Redactor
Publicat: 15-09-2019 18:30

Bursa din Hong Kong nu renunță la oferta sa de 39 de miliarde de dolari pentru a prelua Bursa de la Londra, după ce London Stock Exchange (LSE) a respins-o, şi continuă discuţiile cu investitorii, transmite MEDIAFAX.

Investitorii din Hong Kong au declarat că vor purta mai multe discuții cu reprezentanţii LSE, urmărind să își păstreze vii speranțele de a deveni mai puternici în mediul internaţional pentru a rivaliza cu giganţii americani ICE și CME.

"Hong Kong Exchange consideră că acționarii LSE ar trebui să aibă posibilitatea de a analiza în detaliu tranzacţia aşa că vor continua susţinerea acesteia", potrivit unui comunicat citat de Reuters.

Klaus Iohannis, atacuri în rafală la Guvern: Sunt multe de îndreptat după guvernările eșuate ale PSD

LSE declara vineri, în timp ce respingea oferta din Hong Kong, că respectă achiziția sa de 27 de miliarde de dolari a companiei de informaţii şi analize Refinitiv - tranzacție pe care cei din Hong Kong ar fi vrut-o anulată, în schimbul ofertei.

Bursa din Londra a susţinut că are unele îngrijorări cu privire la aspectele cheie ale propunerii de preluare, despre care a adaugat că nu are niciun merit strategic și că relația Bursei din Hong Kong cu guvernul ar „complica problemele”.