Un tânăr a fost depistat în trafic fără permis de conducere, la volanul unui autoturism furat

Autor: Roxana Ghiorghian
Publicat: 17-09-2019 12:21

Un tânăr a fost depistat în trafic, în noaptea de luni spre marţi, în municipiul Constanţa, în timp ce conducea un autoturism furat, fără a deţine permis de conducere, pentru reţinerea acestuia poliţiştii folosind armamentul din dotare, scrie Agerpres.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa, în jurul orei 3,30, poliţişti din cadrul Secţiei 4, aflându-se în timpul serviciului, au efectuat semnal de oprire unui autoturism, pe strada Eliberării din municipiul Constanţa. 

Întrucât conducătorul auto nu s-a conformat la semnalele poliţiştilor, aceştia au urmărit maşina, până pe strada Vulturului. În timpul urmăririi, conducătorul auto a acroşat patru autoturisme parcate, după care s-a dat jos din vehicul şi a fugit. După ce a fost somat să se oprească, a continuat să fugă, moment în care unul dintre poliţişti a tras un foc de avertisment în plan vertical, reuşindu-se apoi reţinerea persoanei în cauză.

Citește și: Reconstituire în cazul Luizei - Alexandru Cumpănașu a răbufnit la adresa anchetatorilor: 'O mascaradă'

"În urma folosirii armamentului nu au fost provocate victime sau pagube materiale", au menţionat reprezentanţii IPJ. 

Fugarul este un tânăr de 18 ani, din comuna constănţeană Băneasa. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că el nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar autoturismul condus fusese sustras în aceeaşi noapte, de pe strada Dezrobirii din municipiul Constanţa. 

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere fără permis, furt în scop de folosinţă şi distrugere.