CONFUZIE pentru liderul ALDE Bistriţa-Năsăud, despre colaborarea cu Pro România: Dacă mă întrebaţi cu cine să mă întâlnesc, mai că nu ştiu

Autor: Roxana Ghiorghian
Publicat: 20-09-2019 15:28
Actualizat: 20-09-2019 16:34

Preşedintele interimar al ALDE Bistriţa-Năsăud, Ioan Moniţa, întrebat dacă a avut întâlniri cu liderii locali ai Pro România, în vederea colaborării în campania prezidenţială pentru susţinerea lui Mircea Diaconu, a declarat că nici nu ştie cu cine ar trebui să se întâlnească, potrivit Agerpres.

"La nivel de judeţ, nu (nu ne-am întâlnit - n.r.), ca să fie foarte clar. Dacă mă întrebaţi cu cine să mă întâlnesc de la Pro România, mai că nu ştiu în Bistriţa", a afirmat Moniţa, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă. 

După ce a fost informat că liderul judeţean al Pro România este Grigore Timoce, un fost social-democrat, Ioan Moniţa a spus că îl cunoaşte doar pe tatăl acestuia, care este originar din comuna Romuli, unde Moniţa este în prezent primar.

Citește și: Secretar de stat în MADR, membru ALDE, exclus din partid pentru că a revenit asupra demisiei

Ioan Moniţa a ţinut să sublinieze că această colaborare cu Pro România vizează strict alegerile prezidenţiale. 

"Să nu facem confuzii: noi avem o alianţă electorală cu Pro România, nici nu ştiu dacă este o alianţă electorală, hai să spunem o susţinere reciprocă pentru domnul Diaconu ca preşedinte, adică, domnule, îl susţinem pe omul ăsta. Noi nu avem alte... să nu înţelegeţi, Doamne fereşte, că... La un moment dat erau şi discuţii, dacă vreţi acum dau din casă: bine, domnule, şi dacă îl scoatem pe Diaconu preşedinte, Pro România o să spună că l-au făcut ei. Hai, domnule, acolo e de lucru, să dea Dumnezeu să ne certăm de la lucrul ăsta. (...) Să nu vă imaginaţi că, în primăvară, gata, suntem legaţi de Pro România. Până acolo e multă muncă", a reacţionat Moniţa. 

Preşedintele interimar al ALDE Bistriţa-Năsăud a mai precizat că filiala pe care o conduce a adunat, pentru Mircea Diaconu, circa 5.560 de semnături de susţinere, neavând informaţii despre rezultatul celor de la Pro România în acelaşi demers.