SURSE - Când vine Ludovic Orban cu noul Guvern și programul de guvernare în Parlament

Autor: Lucian Negrea, Reporter
Publicat: 17-10-2019 08:27

Liderii PNL au avut o serie de întâlniri pentru a pune la calea cea mai bună strategie pentru a maximiza șansele guvernului Orban să treacă în Parlament.

Citește și: Selecționerul Norvegiei, declarație ȘOCANTĂ, după ce a văzut 30.000 de copii pe Arena Națională: Nu este corect

Surse din PNL ne-au precizat că în acest weekend, premierul desemnat va avea mai multe întâlniri cu liderii partidelor politice, dar și cu diverși lideri politici, care conduc grupuri informale în Parlament.

Conform surselor noastre, Ludovic Orban intenționează să depună lista miniștrilor și programul de guvernare, la Parlament, săptămâna viitoare miercuri sau cel târziu joi.

Va fi la limita celor 10 zile prevăzute de constituție, asta pentru că miniștrii trebuie audiați în comisiile de specialitate ale Parlamentului. Liberalii se așteaptă la un adevărat război în comisii, asta pentru că cei de la PSD vor lua la bani mărunți fiecare ministru al guvernului Orban.

La acest moment, pe baza opțiunilor exprimate public de fiecare lider de partid politic, guvernul Orban va avea mari dificultăți în a obține votul de încredere al Parlamentului.