Și dacă Barna a fost executat de `prieteni`. Cine beneficiază cel mai mult de prăbușirea șefului USR

Autor: Denisa Miron, Colaborator
Publicat: 18-10-2019 14:32

Dan Barna se confruntă cu probleme foarte mari în aceste zile. După Ancheta fluviu de la Rise Project, astrele nu s-au mai așezat deloc pentru liderul USR. Problemele lui sunt atât de mari încât deja în anumite cercuri din USR se cere retragerea lui din cursa prezidențială… sau cel puțin delimitarea de el pentru a se evita un dezastru politic pentru partid.

Vezi și: STENOGRAMELE INTEGRALE ale discuțiilor dintre șefii USR după dezvăluirile Rise Project - VIDEO

Deși s-a speculat intens că la originea atacului ar sta PNL și Klaus Iohannis dornici să blocheze accesul liderului USR în turul II al alegerilor prezidențiale sau că e mâna PSD și a Vioricăi Dăncilă… acum a apărut o pistă nouă… sau chiar două.

Una ar fi reprezentată de Nicușor Dan care vede acum oportunitatea de a reprelua partidul care i-a cam fost luat cu japca de Dan Barna și camarilla din jurul lui. E mult folclor urban pe coridoarele Parlamentului despre acest lucru, dar cu toții sunt de acord că fără ajutor extern nu ar putea mișca nimic.

O a doua pistă… și pe asta marșează cel mai mulți… ar fi repezentată de Dacian Cioloș și USR care prin căderea lui Barna s-ar pune nu doar în situația e egalitate cu USR ci hiar ar putea să încerce preluarea USR prin fuziune și instalarea în fruntea noii formațiuni.

Inițial Dan Barna a bagatelizat Ancheta jurnalistică. Apoi … sub presiunea colegilor de partid a încercat explicații interne. Ele au devenit publice pe pagina de Facebook a USR după ce ”colegi binevoitori” dăduseră deja stenograma audio spre presă.

Vezi și: Planul secret de schimbare a lui Dan Barna de la conducerea USR! Florian Coldea se implică direct (surse)

Ieri a venit însă lovitura de tun. La sesizarea acelorași jurnaliști de la Rise Project a fost demarată o anchetă pentru fradă cu fonduri europene de către Departamentul pentru Luptă Anti-Fraudă.

Zi de zi va fi lovit cu Ancheta Rise Project și lucrurile nu se vor opri până nu va fi la pământ. Cu fiecare zi cu care rămâne în fruntea USR va trage după el și partidul.

Cert e că Scandalurile Roxana Wring, fostul președinte al USR Bucuresti dovedită ca si colaboratoare a fostei Securități comuniste și acum Scandalul Dan Barna acuzat de matrapazlâcuri cu bani europeni zdruncină serios eticheta USR de partid intransigent cu minciuna, prostia și corupția.