Fostul baron de Brăila Bunea Stancu vrea revizuirea condamnării definitive în dosarul finanţării ilegale a echipelor sportive

Autor: Cătălin Lupășteanu, reporter
Publicat: 19-11-2019 09:10
Actualizat: 19-11-2019 09:42

Fostul baron de Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, cere la instanţa supremă revizuirea deciziei definitive prin care a fost condamnat la trei ani şi opt luni de închisoare cu executare pentru fapte de corupţie legate de finanţarea a două cluburi sportive.

În luna iunie Bunea Stancu  a fost condamnat definitiv pentru conflict de interese în perioada 2006-2012, când Consiliul Județean a finanțat cluburile sportive HC Dunărea și CF Brăila, pe care el însuși le controla printr-o suveică de firme.

Citeşte şi: Fostul baron PSD Bunea Stancu, din nou, la PUȘCĂRIE - A fost CONDAMNAT DEFINITIV la 3 ani și 8 luni de închisoare

Acesta a fost încarcerat după această condamnare definitivă dar a părăsit penitenciarul după o lună şi trei săptămâni, după ce Tribunalul Galaţi  a admis definitiv acţiunea lui Stancu şi a respins contestaţia procurorilor DNA.

Cu doar câteva zile înainte de decizia din 23 august a Tribunalului Galaţi Bunea Stancu a depus la instanţa supremă o cerere de recurs în casaţie, o cale extraordinară de atac prin care cere revizuirea deciziei definitive.

Instanţa supremă ia, marţi, pentru prima oară în discuţie cerere lui Bunea Stancu.