Bărbat din Gorj, amendat după ce a fost prins în trafic cu o dubă plină cu porci! Cât este amenda

Autor: Maria Stan, Redactor
Publicat: 25-11-2019 17:31

Un bărbat de 47 de ani din Gorj a fost amendat de inspectorii sanitar-veterinari din Vâlcea cu 10.800 de lei, după ce a fost prins în trafic cu un transport ilegal de porci, au informat, luni, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea.

Potrivit sursei citate, bărbatul a fost depistat la un control efectuat de agenţii de la Rutieră în oraşul Horezu.

"În urma controlului efectuat autoutilitarei, poliţiştii au descoperit 15 suine de 15 - 40 de kg, pentru care bărbatul nu deţinea documentele legale de transport sau sanitar-veterinare de atestare a provenienţei. La faţa locului au fost solicitaţi şi specialişti din cadrul DSVSA Vâlcea, aceştia procedând la eutanasierea şi îngroparea suinelor. De asemenea, aceştia au luat măsura sancţionării contravenţionale a conducătorului auto cu o amendă de 10.800 lei, conform H.G. 984/2005", au precizat reprezentanţii IPJ Vâlcea.

Citește și: Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, despre mașinile căzute în șanț: 'Protocolul de semnalizare a fost respectat'

În urmă cu o săptămână, doi agenţi de la Postul de Poliţie Prundeni au fost agresaţi fizic şi deposedaţi de arme după ce au încercat să oprească pentru un control, pe DN 64, o dubă în care erau transportaţi mai mulţi porci, mare parte din ei provenind din judeţe în care există focare de pestă porcină africană.