Președintele Germaniei: Avem nevoie de democrație, dar acum democrația are nevoie de noi

Autor: Roxana Ghiorghian
Publicat: 24-12-2019 07:31

Președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, va îndemna cetățenii țării să apere democrația, afirmând că democrația are nevoie de persoane sigure pe sine, cu bun simț și decență, potrivit unor fragmente din mesajul său de Crăciun, publicate în avans de site-ul agenției Dpa, potrivit Mediafax.

Steinmeier afirma că Germania a trăit "în unitate, în libertate, într-o democrație" în ultimii 30 de ani. "Dar vă rog să nu credeți vreodată că acest lucru poate fi luat ca fiind de la sine înțeles. Avem nevoie de democrație - dar acum democrația are nevoie de noi!"

"Democrația noastră are nevoie de cetățeni siguri pe sine, care au încredere și determinare, bun simț și decență și care manifestă solidaritate pentru ceilalți", subliniază Steinmeier.

Citește și: Asasinarea lui Jamal Khashoggi: Fiul jurnalistului saudit afirmă că s-a făcut dreptate

"Știu că toate aceste calități sunt prezente în tine, în noi, în această societate. Și de aceea cred în noi. Cred în această țară", mai afirmă liderul german.

"Sunteți parte a acestei democrații. Votând, fiind activi politic - participând la demonstrații de stradă, sau susținând unui partid politic, sau poate chiar servind în funcția de consilier local - o slujbă pentru care este nevoie urgentă de sânge proaspăt în atâtea locuri", apreciază Steinmeier.

"Pentru a rezuma, toți aveți o bucată de Germania în mâini", conchide liderul de la Berlin.