Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Asasinarea lui Jamal Khashoggi: Fiul jurnalistului saudit afirmă că s-a făcut dreptate

Twitter
Jamal Khashoggi

Fiul jurnalistului saudit Jamal Khashoggi a afirmat luni că prin verdictul tribunalului saudit care a condamnat la moarte cinci persoane pentru asasinarea tatălui său s-a făcut dreptate familiei sale, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Procuratura din Arabia Saudită a anunţat luni că cinci persoane au fost condamnate la moarte şi alte trei la pedepse cu închisoare care totalizează 24 de ani, pentru uciderea lui Khashoggi în consulatul Srabiei Saudite din Istanbul, în octombrie 2018.

”Astăzi ni s-a făcut dreptate, în calitate de copii ai decedatului, cu voia Domnului, Jamal Khashoggi. Ne afirmăm încrederea în sistenul judiciar saudit la toate nivelurile, că a fost corect cu noi şi că s-a făcut dreptate”, a scris pe Twitter fiul jurnalistului, Salah Khashoggi.

Khashoggi, un critic dur al Guvernului saudit, a fost asasinat în Consulatul Arabiei Saudite la Istanbul de către o echipă de agenţi saudiţi.

Citește și: Washingtonul relansează un program de antrenament militar pentru Pakistan blocat de Trump

Potrivit procuraturii saudite, jurnalistul a fost ucis într-o ”operaţiune scăpată de sub control”. Procuratura a acuzat 11 persoane, a căror identitate nu a fost dezvăluită, în această operaţiune.

O expertă ONU a conchis că a fost vorba despre o ”execuţie extrajudiciară”.

Raportoarea specială Agnes Callamard a îndemnat la anchetarea prinţului moştenitor Mohammed bin Salman, numit şi ”MBS”, în asasinat.

Prinţul a dezminţit orice implicare, însă a declarat, în octombrie, că în calitate de lider saudit îşi asumă întreaga responsabilitate.

Procesul, care s-a desfăşurat cu uşile închise, nu respectă normele internaţionale, iar autorităţile saudite au ”obstrucţionat o tragere la răspundere adevărată”, a denunţat ONG-ul de apărarea drepturilor omului Human Rights Watch (HRW).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.