MEC: Doar 1,53 % din numărul posturilor din învățământul preuniversitar, afectate de OUG 1/2020

Autor: Maria Stan, Redactor
Publicat: 10-01-2020 15:37

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) anunță că doar 1,53 % din numărul posturilor din învățământul preuniversitar sunt afectate de OUG 1/2020, conform căreia sunt interize detașărilor de la stat la privat.

Ministerul Educației și Cercetării a solicitat inspectoratelor școlare județene/Inspectoratului Școlar al Municipiului București o analiză cu privire la impactul aplicării prevederilor punctului 20, Art. III, alin. (1) și (2) din OUG nr.1/2020, prin care se stipulează că detașările se pot se realiza numai cu personal angajat în instituții și autorități publice.

Citește și: Câștigarea primăriei Capitalei îl face pe Ludovic Orban să-și calce pe orgoliu! Ce lideri PNL sunt bagați în sondaje

„Rezultatele raportului realizat de către inspectoratele școlare județene/Inspectoratului Școlar al Municipiului București evidențiază că numărul posturilor care se vor vacanta prin aplicarea prevederii menționate anterior reprezintă 1,53% din numărul posturilor didactice auxiliare și nedidactice din sistemul de învățământ preuniversitar”, anunță MEC, într-un comunicat de presă.

Inspectorii școlari generali vor monitoriza desfășurarea activității unităților de învățământ și vor lua toate măsurile care se impun în conformitate cu prevederile legale, aduagă MEC.