Ministerul Culturii deplânge moartea muzicologului Grigore Constantinescu: O personalitate marcantă a vieţii muzicale româneşti

Autor: Maria Stan, Redactor
Publicat: 22-01-2020 14:46

Ministerul Culturii deplânge moartea muzicologului Grigore Constantinescu, despre care afirmă că a fost "o personalitate marcantă a vieţii muzicale româneşti", care va "rămâne nemuritor prin opera pe care o lasă în urmă şi prin memoria generaţiilor tinere de critici şi muzicologi pe care le-a format şi care l-au iubit".

Citește și: PNL pregătește o mișcare de trupe la Senat - SURSE

"Ne-a părăsit ieri o personalitate marcantă a vieţii muzicale româneşti. Prof. univ. dr. Grigore Constantinescu, reputat muzicolog, critic muzical, profesor şi conducător de doctorat la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, preşedintele Uniunii Criticilor, Redactorilor şi Realizatorilor Muzicali din România, redactor la Editura Muzicală şi la revista 'Muzica', cronicar muzical, autor de studii, articole, interviuri, volume de muzicologie, realizator de emisiuni radiofonice şi de televiziune, rămâne nemuritor prin opera pe care o lasă în urmă şi prin memoria generaţiilor tinere de critici şi muzicologi pe care le-a format şi care l-au iubit. Dumnezeu să-l odihnească în pace!", se arată, miercuri, într-o postare pe site-ul Ministerului Culturii.