Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL pregătește o mișcare de trupe la Senat - SURSE

PNL pregătește o mișcare de trupe la Senat. Liberalii poartă discuții cu senatorii PMP pentru o afiliere a celor din urmă la grupul parlamentar PNL din Senat. Eventuala „fuziune” PNL-PMP va însemna o corelare la vot a senatorilor celor două partide, dar și anumite beneficii pentru aleșii partidului condus de Eugen Tomac pe care le-au pierdut atunci când grupul senatorial PMP a fost desființat, au declarat surse politice pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

„Discuțiile și negocierile cu PNL vizează să constituim un grup al PMP, afiliat însă grupului parlamentar PNL”, au afirmat surse politice pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

Negocierile PNL-PMP sunt în plină desfășurare, iar surse liberale ne-au precizat că „există deschidere” pentru ca această mutare din Senat „să se întâmple” în perioada imediat următoare.

„E o miscare care a fost primită cu simpatie. PMP sustine guvernul Orban. Pe de alta parte, este o corelare la vot în cadrul Senatului, lucrurile care ne despart sunt destul de putine. PMP își păstrează identitatea, nu vor fi obligați de apartența la grupul parlamentar PNL să voteze 100% cu noi, unde poziția PMP poate fi diferita, ei respectând practic pozitia partidului”, au declarant surse liberale pentru ȘTIRIPESURSE.

Citește și: Lovitură DEVASTATOARE pentru Traian Băsescu: PMP NU mai are grup în Senat

Beneficiile pe care senatorii PMP le-ar obține în urma afilierii la grupul parlamentar PNL sunt, printre altele, birou parlamentar, consilieri, dar și funcții în cadrul comisiilor parlamentare.

„Neavând grup parlamentar la Senat, senatorii PMP nu pot participa la comisii, la functii în cadrul comisiilor, acess la anumite resurse ale Senatului, să beneficieze, de altfel, și de suportul personalului care serveste grupurilor”, ne-au explicat sursele citate.

În primavara anului 2018,  grupul PMP de la Senat a fost desființat din cauza faptului că nu mai avea suficienți membri. Regulamentul Senatului prevede că un grup parlamentar poate fi constituit şi poate funcţiona numai dacă cuprinde cel puţin 7 senatori, care au fost aleşi pe listele aceluiaşi partid. În prezent, PMP are 5 senatori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.