Ministrul Educației, vești bune pentru profesori: 'Salarizarea va fi pe grila maximă'

Autor: Maria Stan, Redactor
Publicat: 27-01-2020 20:23
Actualizat: 27-01-2020 21:19

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat, luni, în urma consultărilor cu grupul parlamentar al PNL, că „de la 1 ianuarie și 1 septembrie, salarizarea profesorilor va fi pe grila maximă”. Totodată, ea a spus că și bursa profesională a crescut de la 200 la 300 de lei.

„De la 1 ianuarie și de la 1 septembrie, salarizarea profesorilor va fi pe grila maximă. Deci, se va face această mărire de salariu pentru cadrele didactice”, a declarat ministrul Educației, Monica Anisie, luni, în urma consultărilor de lucru cu grupul parlamentar al PNL, potrivit Mediafax.ro,

Citește și: PNL cedează parțial în fața USR în scandalul privind viza de flotant

Totodată, ea a spus că bursa profesională a crescut de la 200 la 300 de lei.

„Am prezentat azi (luni - n.r) și faptul că bursa profesională a crescut de la 200 de lei la 300, va crește gradual și în acest fel, oferim sprijin și pentru învățământul profesional și tehnic, în special învățământul profesional dual”, a completat Monica Anisie.

Parlamentarii PNL și membrii Guvernului au început, luni, o serie de consultări de lucru, pentru a stabili un punct de vedere comun asupra inițiativelor legislative care vor intra în dezbatere în noua sesiune parlamentară.