Viorica Dăncilă cere PSD să dea jos Guvernul Orban: 'A sfidat bunele practici democratice pentru avantaje electorale'

Autor: Maria Stan
Publicat: 29-01-2020 18:25
Actualizat: 29-01-2020 18:38

Fostul lider PSD și premier Viorica Dăncilă consideră că demersul Guvernul Orban de a-și asuma răspunderea în Parlament pe modificarea legii electorale cu 4 luni înaintea alegerilor locale „trebuie să primească un răspuns politic adecvat gravității sale”, întrucât „a sfidat bunele practici democratice”, „pentru „a obține avantaje electorale”.

Citește și: Tăriceanu nu are emoții după ce a ieșit de la PG: 'NU am dat nicio declarație. Am cerut dosarul pentru studiu. Procuratura face confuzii'

„E corect și logic ca PSD să depună moțiune de cenzură după ce Guvernul Orban și-a asumat răspunderea în fața Parlamentului pentru alegerea primarilor în două tururi. Acest guvern a sfidat bunele practici democratice, operând modificări importante cu 4 luni înaintea alegerilor locale, doar fiindcă își imaginează că obține astfel avantaje electorale. O asemenea încălcare a principiilor democratice trebuie să primească un răspuns politic adecvat gravității sale„, a scris Viorica Dăncilă, pe Facebook.

PSD a anunțat că va depune joi moțiune de cenzură pentru demiterea Guvernului, în contextul în care Cabinetul Orban și-a asumat răspunderea în fața Parlamentului pe proiectul de lege privind revenirea la alegerea primarilor în două tururi.