MALL-ul thailandez unde au fost ucise zeci de persoane de un militar a devenit loc de pelerinaj ale urmaşilor victimelor

Autor: Cătălin Lupășteanu
Publicat: 10-02-2020 09:08

Peste 1.000 de persoane au deplâns moartea victimelor din cel mai sângeros atac armat comis în Thailanda, în timp ce numeroşi voluntari au început luni să cureţe locurile unde a avut loc tragedia, relatează DPA, Agerpres.

Persoanele îndoliate s-au adunat duminică seară şi au depus flori la mall-ul Terminal 21 în oraşul Nakhon Ratchasima, din provincia cu acelaşi nume, din nord-estul ţării, unde au avut loc unele dintre violenţe,

Între timp, numărul persoanelor ucise în atacul armat, comis de un soldat, a crescut la 29, potrivit unor oficiali.

Guvernatorul provinciei Nakhon Ratchasima, Wichien Chantharanothai, a declarat duminică seară, într-o conferinţă de presă, că 30 de persoane, printre care şi atacatorul, au fost ucise într-o serie de incidente armate, în timp ce alte 58 au fost rănite.

Duminică, poliţia l-a împuşcat pe atacatorul de 32 de ani, care s-a ascuns timp de mai multe ore în mall-ul Terminal 21.

Citeşte şi: STOP joc! Numirea conducerii marilor parchete este blocată. CSM, în dificultate

Atacatorul, identificat ca sergent Jakrapanth Thomma, a început să tragă în soldaţi, poliţişti şi civili în oraş, după ce a furat arme de calibru greu şi un vehicul Humvee de la o bază militară.

El ar fi împuşcat şi ucis mai multe persoane, inclusiv credincioşi într-un templu budist, în timp ce era pe fugă şi înainte de a se baricada în complexul comercial.

Media au relatat iniţial că există informaţii că atacul a fost declanşat de o ceartă pe bani între soldat şi comandantul său.

Ulterior, premierul Prayut Chan-o-cha a spus că atacul a pornit de la o dispută personală între atacator şi soacra comandantului său.

Ceremoniile funerare pentru victime sunt programate pentru luni.