Președintele Chinei a vizitat un spital în care sunt tratați pacienții infectați cu coronavirus

Autor: Ioana Necula, Redactor
Publicat: 11-02-2020 08:13

Preşedintele Chinei Xi Jinping a purtat o mască de protecţie, în timp ce a vizitat un spital din Beijing în care sunt trataţi pacienţi infectaţi cu coronavirus şi a discutat cu câţiva locuitori din centrul oraşului, potrivit news.ro.

Preşedintele Chinei, care a numit coronavirusul ”un demon”, a făcut luni o vizită la un spital din Beijing la care sunt trataţi pacienţi infectaţi.

El a calificat situaţia din epicentrul îmbolnăvirilor, Wuhan, ca fiind încă foarte gravă şi a cerut măsuri mai ferme pentru a preveni răspândirea virusului.

Xi a evitat apariţiile în public după izbucnirea cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus, care au afectat peste 40.000 de persoane. El l-a desemnat pe premierul Li Keqiang să conducă un grup de lucru care să gestioneze situaţia.

Citește și: Raed Arafat trage cu TUNUL în Guvernul PNL: a identificat portița lăsată spitalelor private

Luni, Xi a purtat o mască şi mănuşi chirurgicale şi s-a întâlnit cu medicii Spitalului Ditan din Beijing, unde s-a interesat de tratamentul pacienţilor şi a avut o discuţie video cu medicii din Wuhan.

De asemenea, a vizitat comunitatea din centrul Beijingului, penturu a verifica demersurile de control şi prevenire a epidemiei, conform televiziunii de stat chineze.

Imaginile îl arată pe Xi Jinpig în timp ce îi este măsurată temperatura cu un termometru cu infraroşu, apoi vorbind cu oamenii şi făcându-le cu mâna celor care au ieşit la ferestrele apartamentelor.

Izbucnirea cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus a determinat acţiuni fără precedent ale Guvernului chinez inclusiv închiderea şi plasarea în carantină a oraşelor din provincia Hubei, precum şi întreruperea transportului la nivel naţional şi închiderea obiectivelor turistice, iar sute de milioane de oameni au fost obligaţi să rămână în locuinţe.