Lia Olguța Vasilescu PLUSEAZĂ: anunță că ministrul Economiei vrea să INTERZICĂ TUTUROR primarilor să subvenționeze gigacaloria

Autor: Loredana Codruț
Publicat: 11-02-2020 15:39
Actualizat: 11-02-2020 21:06

Lia Olguța Vasilescu anunță prăpăd pentru românii racordați la sistemele publice de încălzire. Conform fostului ministru al Muncii, actualul ministru interimar al Economiei urmează să interzice primăriilor din țară să subvenționeze gigacaloria. Măsura ar urma să ducă la triplarea facturilor la întreținere.

"Noul Program de guvernare, prezentat de Ludovic Orban, prevede initiativa ministrului PNL al economiei, Virgil Popescu, care vrea sa interzica subventionarea gigacaloriei pentru consumatorii casnici, de catre primarii. In acest caz, se va ajunge la triplarea facturilor la intretinere.

Citește și: Demis prin moțiune de cenzură, Predoiu NU RENUNȚĂ la desființarea SIIJ: discuție cu experții CE aflați în INSPECȚIE în România

În Craiova, prețul total al gigacaloriei este de 414, 96 lei pentru centrale termice și 321, 57 lei la punte termice, din care 277 lei este plătit de populație ( consumatorul casnic) și diferența reprezintă subvenția. La centrale termice 137, 96 lei și la puncte termice 44, 57 lei.

Pentru o lună de iarnă la o garsonieră (1 persoană) se plătesc aproximativ 60 lei , iar nesubvenționat de primărie ar ajunge la 194 lei. Pentru o lună de iarnă la un ap. cu 2 camere ( 2 persoane) se plătește energia termică subvenționată 110 lei, iar nesubventionata de primărie 277 lei. Pentru o lună de iarnă la un ap. 3 camere (3 persoane) se plătește energia termică subvenționată 150 lei, iar nesubventuinata de primărie 332 lei. Ca sa stiti cine va cere votul...", scrie Lia Olguța Vasilescu pe Facebook.