Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Demis prin moțiune de cenzură, Predoiu NU RENUNȚĂ la desființarea SIIJ: discuție cu experții CE aflați în INSPECȚIE în România

Inquam Photos / Octav Ganea
catalin predoiu

PNL nu se lasă, nici chiar după ce guvernul a fost demis prin moțiune de cenzură. Ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu discută marți cu experţii Comisiei Europene despre recomandările din raportul MCV. Comisia Europeană a criticat în raportul MCV înfiinţarea şi activitatea SIIJ, despre care a spus că este „instrument de presiune politică”, conform Mediafax.

Cătălin Predoiu discută, astăzi, cu experţii Comisiei Europene, despre recomandările din raportul MCV, inclusiv despre desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie.

Predoiu spunea că „E prima vizită după cel mai grav raport al MCV. Sunt foarte multe lucruri de făcut de către toate instituţiile cu atribuţii în domeniul justiţiei. E foarte greu să faci o ierarhie, dar avem mult de lucru şi pe zona de construcţie instituţională, de aceea am abordat, în primul rând, stabilizarea Ministerului Public prin procedura de numire a procurorilor de rang înalt, dar şi pe zona de legislaţie, unde e foarte mult de refăcut”.

Comisia Europeană a criticat, în raportul MCV publicat la finele anului trecut, înfiinţarea şi activitatea SIIJ, despre care a spus că este „instrument de presiune politică”.

În raport au fost incluse 12 recomandări pentru România.

În raportul MCV privind evoluţia sistemului judiciar de la recomandările de anul trecut, publicat de Comisia Europeană, erau o serie de critici care vizau Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, legile justiţiei, modificarea codurilor penale.

Trei asociaţii de magistraţi au condamnat anumite observaţii şi critici din raportul MCV, despre care susţineau că dovedesc lipsa de imparţialitate a raportorilor, care au inclus „neadevăruri flagrante” în document. Asociaţiile spuneau că raportul nu conţine şi încălcările drepturilor românilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.