Scandal într-un cartier din Brașov: Locatarii unui bloc amendați pentru că au făcut curățenie după un vecin

Autor: Ioana Necula, Redactor
Publicat: 19-02-2020 13:18

Scandal în Cartierul Noua, din Brașov, unde locatarii unui bloc au fost sancționați de Poliția Locală pentru că au evacuat în stradă gunoaiele strânse de un vecin într-un spațiu comun, potrivit brasovstiri.ro.

De ani de zile, locatarul unui bloc situat pe stdara Laminoarelor din Brașov a adunat în uscătoria blocului tot felul de resturi găsite la rampa de gunoi. În scurt timp incinta a devenit neîncăpătoare din cauza gunoaielor colectate acolo.

Mirosurile greu de suportat emanate de gunoaiele depozitate acolo au început să-i deranjeze pe vecini, care l-au somat pe locatar să elibereze spațiul comun.

Cum acesta nu le-a dat atenție, vecinii s-au înfuriat și i-au aruncat toate lucrurile în stradă.

Citește și: Moise Guran, bulversat de noua poziție a ministrului de Finanțe: 'Ce e asta? Așa greu de spus devine adevărul, atunci când intri la guvernare?'

Pentru că și-au făcut singuri dreptate, polițiștii locali au reacționat imediat: 1.600 de lei i-a costat pe locatarii de pe strada Laminoarelor luxul de a-și face singuri dreptate. Reprezentantul Poliției Locale, Anca Lăutaru explică: „Polițiștii locali de la Biroul de Ordine Publică zona 3 și operatorul de salubritate s-au autosesizat și au reușit să igienizeze zona, care se transformase într-un focar de infecție aflat în apropierea comunității. De la fața locului s-au ridicat două camioane de gunoaie!

Pesoanele care au decis să arunce mizeriile direct în stradă, fără să apeleze la serviciile operatorului de salubritate pentru o igienizare în bune condiții, punând în pericol astfel sănătatea cetățenilor, au fost sancționate potrivit H.C.L. nr. 149/2017 (Regulamentul Cadru al serviciului de salubrizare și deszapezire a Municipiului Brașov), în sumă totală de 1.600 de lei”.