Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moise Guran, bulversat de noua poziție a ministrului de Finanțe: 'Ce e asta? Așa greu de spus devine adevărul, atunci când intri la guvernare?'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Moise Guran

Moise Guran nu înțelege noua poziție a ministrului de Finanțe, Florin Cîțu, cum că pensiile ar fi trebuit majorate mai devreme, nu la 1 septembrie. Fostul jurnalist a adăugat că „adevărul devine greu atunci când intri la guvernare”, întrucât împrumuturile pentru majoararea pensiilor vor sărăci populația prin inflație, care, în cele din urmă, vor duce la falimentul statului.

Citește și: Ultima zi de audieri pentru Guvernul Orban 2: Cinci miniștri dau explicații în fața parlamentarilor! Până acum doar trei au fost norocoși

„Nu înțeleg noua poziție a ministrului de Finanțe, cum că pensiile ar fi trebuit majorate mai devreme, nu la 1 septembrie.

Ce e asta? Așa greu de spus devine adevărul, atunci când intri la guvernare?

Ca să faci o creștere de cheltuieli de 3% din PIB (sau 6 mld euro) ai nevoie de o creștere a investițiilor, publice și private, cam de 6% din PIB (deci cam 12 mld de euro) cu aproximativ un an înainte de majorarea pensiilor. Doar așa, în treacăt fie spus, guvernul a bugetat anul acesta doar 2,9 mld de lei (0,6 mld euro) pentru autostrăzi. Păi și cum să mărim pensiile în aceste condiții cu 40%?

E atât de simplu - dacă te împrumuți pentru investiții, atunci ai bani să mărești pensiile. Dacă te împrumuți să mărești pensiile, sărăcești pe toată lumea prin inflație și, în final, falimentezi și statul dar și pe cetățenii săi.

E de bun simț. Pensiile se plătesc din contribuțiile celor care muncesc, nu din îndatorarea copiilor și nepoților”, se arată pe pagina de Facebook a PSD.

Cunoscutul jurnalist Moise Guran a decis de curând să lase presa și să intre în politică, alături de USR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.