Coronavirusul NU lovește și în programul Erasmus! Tinerii pot pleca în alte țări, dar vor fi sub LUPA autorităților

Autor: Maria Stan, Redactor
Publicat: 01-03-2020 09:47
Actualizat: 01-03-2020 10:49

Elevii care participă la concursuri internaţionale, dar şi cei care studiază cu burse Erasmus, pot pleca în alte ţări. Tinerii care se întorc din ţările afectate de coronavirus sunt luaţi în evidenţă. Autorităţile fac apel la responsabilitate şi le cer părinţilor să respecte recomandările şi să anunţe Direcţiile de Sănătate Publică imediat ce ajung pe teritoriul României.

În 20 de ani de când programul Erasmus a fost implementat şi la noi în ţară, aproape 90.000 de studenţi din România au plecat la studii în ţări precum Franţa, Germania, Spania, Italia sau Ungaria.

Citește și: Profesorul Streinu-Cercel, dezvăluiri despre primul român VINDECAT de coronavirus: 'Testatarea nu a fost falsă. Nici pomeneală'

Acum, din cauza infecției cu coronavoirus care se răspândește rapid în Europa, tinerii care vor să se întoarcă sau vor să plece își pun semne de întrebare. Autoritățile au decis că nu vor suspenda încă programul, potrivit Știrile TVR.ro.

Și părinții elevilor care se întroc de la concursurile școlare internaționale au responsabilitatea să anunțe direcțiile de Sănătate Publică atunci când copiii revin în țară și să le limiteze contactul cu alte persoane.