VIDEO Industria de streaming are un nou rival: Quibi prezintă episoade scurte, care pot fi văzute doar de pe smartphone

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 07-04-2020 09:27

Industria de streaming are un nou challenger, care încearcă ceva nou şi riscant: Conţinut original de cel mult 10 minute, care poate fi văzut doar de pe smartphone.

Creaţia lui Jeffrey Katzenberg, unul din “greii” industriei americane de film, şi a lui Meg Whitman, executiv din zona de tehnologie care face parte din consiliile de administraţie de la Procter & Gamble şi Dropbox, le propune oamenilor ceva nou, care nu s-a mai făcut până acum, potrivit News.ro.

Citește și: Impozitarea cu 90% a salariilor de lux din sistemul bugetar: lista măsurilor USR pentru Klaus Iohannis și Ludovic Orban

1 miliard de dolari au fost investiţi deocamdată doar în producţia de conţinut şi atragerea vedelor (Idris Elba, Jennifer Lopez şi alţii) pentru noua platformă care va fi disponibilă pentru 5 dolari pe lună (cu reclame) sau 8 dolari (fără reclame).

Episoadele de pe Quibi nu au mai mult de 10 minute, dar promit să ofere calitatea pe care utilizatorii o aşteaptă de la un conţinut de calitate, cu actori adevăraţi.

O altă caracteristică proprie platformei vine din faptul că filmarea a fost realizată în aşa fel încât să poată fi urmărită atât în mod landscape, ca orice film, cât şi în mod portret, cu telefonul ţinut pe verticală.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 35: 'Debandada care se va crea cu ăştia ieşiţi pe străzi vă va depăşi

Pentru asta, Quibi transmite în paralel două stream-uri (unul orizontal, unul vertical). Asta înseamnă că se vor transfera mai multe date decât serviciile de streaming convenţionale.

Quibi mai promite conţinut care va integra într-un mod creativ unele din funcţiile smartphone-urilor - senzori, GPS etc. Rezoluţia video maximă la momentul lansării este 1080p.

Pentru început, Quibi este disponibil în Statele Unite.