Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Impozitarea cu 90% a salariilor de lux din sistemul bugetar: lista măsurilor USR pentru Klaus Iohannis și Ludovic Orban

cheltuieli

USR a transmis luni că până acum cetățenii au fost cei care au dus greul diferitelor crize traversate de România și că de această dată, în epidemia de coronavirus, a venit vremea să se sacrifice și statul. USR propune un pachet de reducere a cheltuielilor statutului:

  • Impozitarea pensiilor speciale in plata cu 90%
  • Impozitarea cu 90% a salariilor bugetarilor de lux
  • Rectificarea bugetelor locale pentru a redirectiona banii de la festivaluri spre spitale
  • Reevaluarea drastica a proiectelor PNDL de care profita baronii locali
  • Revizuirea agentiilor, autoritatilor, companiilor de stat ineficiente

„Criza asta e rândul statului să se sacrifice. Președintele Klaus Iohannis a vorbit astăzi de necesitatea reevaluării tuturor cheltuielilor statului în contextul prelungirii stării de urgență cauzată de noul coronavirus. Noi, USR, am vorbit demult de necesitatea ajustării cheltuielilor statului pentru a putea avea banii necesari combaterii efectelor pandemiei atât în ceea ce privește sănătatea populației, cât și starea economiei. Noi considerăm că statul trebuie de această dată să se sacrifice, nu să ceară sacrificii de la românii obișnuiți.

Aceștia au început deja să achite nota de plată a crizei, prin șomaj tehnic, creșteri de prețuri, etc. Ei trebuie ajutați să depășească criza, la fel cum trebuie susținut și mediul de afaceri. În acest sens, USR a formulat propuneri de scutire de impozit de 830 de lei pentru fiecare salariat și de acordare a unui ajutor de urgență celor care își pierd locul de muncă.

„Sacrificii” trebuie să facă acum pensionarii speciali, cei care primesc, fără să fi contribuit, pensii de câteva zeci de ori mai mari decât pensia minimă din România.

„Sacrificii” trebuie să facă și bugetarii de lux, care adună în fiecare lună salarii uriașe și tot felul de indemnizații de participare în CA-uri și AGA-uri la instituții și companii de stat, doar pentru că sunt reprezentanți sau apropiați ai partidului la putere.

„Sacrificii” trebuie să facă și baronii locali, mult prea obișnuiți să folosească banul public pentru a umfla conturile firmelor lor de casă prin programe gen PNDL și care risipesc bugetele locale pe tot soiul de evenimente menite doar să le îmbunătățească imaginea publică.

Dacă la toate acestea adăugăm măsuri precum reducerea la 300 a numărului de parlamentari, digitalizarea instituțiilor publice, inventarierea activelor statului și valorificarea celor care consumă resurse și, nu în ultimul rând, accelerarea intrării fondurilor europene în economie, avem o șansă să ieșim cu bine din această criză”, a transmis USR pe Facebook.

Vezi și: Scandal MONSTRU la ROMATSA. Un politruc a fost numit peste noapte șef în locul unui controlor de trafic cu experiență de peste 30 de ani (DOCUMENT) .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.