Un bărbat acuzat că a violat-o în mod repetat pe fiica sa de 15 ani a fost arestat preventiv

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 07-04-2020 10:45

Un bărbat acuzat că a violat-o în mod repetat pe fiica sa în vârstă de 15 ani a fost arestat preventiv, a anunţat, marţi. Parchetul de pe lângă Judecătoria Brezoi, într-un comunicat remis AGERPRES.

Anchetatorii au stabilit că faptele s-au produs în perioada ianuarie 2019 - februarie 2020, mama fetei aflându-se la muncă în străinătate în cea mai mare parte a timpului, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: Impozitarea cu 90% a salariilor de lux din sistemul bugetar: lista măsurilor USR pentru Klaus Iohannis și Ludovic Orban

În urma evaluării psihologice a victimei a reieşit că aceasta prezintă simptomatologia unor abuzuri sexuale şi emoţionale, precizează sursa citată.

"Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, în perioada ianuarie 2019 - februarie 2020,profitând de autoritatea părintească exercitată asupra fiicei sale biologice în vârstă de 15 ani, dar şi de imposibilitatea minorei de a-şi exprima voinţa şi de a se apăra, precum şi de faptul că, în cea mai mare parte a timpului, mama minorei se afla la muncă în străinătate, a întreţinut, în mod repetat, cu aceasta, prin constrângere, raporturi sexuale, în urma evaluării psihologice a victimei rezultând că aceasta prezintă simptomatologia unor abuzuri sexuale şi emoţionale/psihologice exercitate asupra sa de către tată, în mod continuu", se arată în comunicat.

Citește și: Specialistii vin cu o veste INCREDIBILĂ: economia românească ar putea fi MAI PUȚIN afectată de criză decât se crede

Potrivit sursei citate bărbatul a fost reţinut în ziua de 5 aprilie, pentru infracţiunea de viol în formă continuată, iar pe 6 aprilie Judecătoria Brezoi a emis pe numele lui mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Cercetările sunt efectuate de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brezoi.