Platformele online de studiere a Limbii engleze reprezintă o soluție la îndemână pentru părinții care stau cu copiii acasă

Autor: Ioana Necula, Redactor
Publicat: 06-05-2020 14:48

Platformele online de studiere a Limbii engleze reprezintă o soluție la îndemână pentru părinții care stau cu copiii acasă. Multe dintre acestea sunt interactive, iar crearea unui mediu distractiv este esențială, potrivit Mediafax.

British Council a publicat mai multe cursuri interactive pentru copii pe pagina sa oficială https://learnenglishkids.britishcouncil.org/. Cei mici pot învăța facil această limbă străină având la dispoziție jocuri online gratuite, cântecele sau povești, motiv pentru care studiul devine o joacă.

O altă platformă online, destinată, însă, elevilor, este https://digitaledu.ro. Site-ul oferă mai multe lecții gratuite, precizând pentru fiecare nivelul căruia i se adresează. De exemplu, elevii clasei a IV-a pot învăța noțiuni elementare de vocabular, în timp ce liceenii strudiază verbele modale de deducție. Conform informațiilor publicate pe site, platforma este omologată selectiv de Ministerul Educației Naționale.

Portalul https://www.bbc.co.uk/learningenglish îi ajută pe copii să studieze limba engleză prin intermediul desenelor animate. Sunt postate mai multe filmulețe astfel încât cei mici să se familiarizeze cu această limbă.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 49: vine FOAMEA!

Site-ul www.memrise.com/ oferă o bază de date din care fac parte foarte multe limbi străine, inclusiv Engleza. Există variante pentru cunoscătorii avansați ai acestei limbi, dar și pentru copiii care abia fac cunoștință cu primele noțiuni. Cine sunt membrii unei familii, care este corespondentul în limba engleză al animalelor sau cum spunem la diverse culori în limba oficială a Marii Britanii - sunt noțiuni regăsite pe acest portal. Cursurile sunt realizate utilizatorii platformei.

Și https://www.teachyourmonstertoread.com/ oferă posibilitatea copiilor să se se familiarizeze cu această limbă străină. Cei mici intră într-o călătorie magică, în cadrul căreia sunt atrași într-o competiție. În acest mod, copiii sunt motivați să învețe, să progreseze.

Plaforma de e-learning https://www.lingokids.com/ este destinată copiilor cu vârsta între 2 și 8 ani și folosește materiale didactice de la editura Oxford Unversity Press. La fel ca și alte site-uri specializate în educarea celor mici, și aceasta se bazează pe predarea Englezei prin joc, distrarea copiilor fiind esențială. Acest portal pune la dispoziție videoclipuri, fișe de lucru, jocuri și melodii în Limba engleză.

Cursuri online de engleză pot fi găsite și pe https://stewartenglishschool.com/. Toți profesorii sunt vorbitori nativi ai acestei limbi, iar platforma oferă cursuri intercative, micuții fiind expuși limbii engleze autentice.