'Sub nicio formă un caz pozitiv nu întrerupe competiţia în Liga I', atrage atenția secretarul general al Ligii

Autor: Cătălin Lupășteanu
Publicat: 10-06-2020 13:24

Secretarul general al LPF, Justin Ştefan, a declarat, miercuri, că Liga I nu se va întrerupe dacă o echipă înregistrează un caz pozitiv de infectare cu noul coronavirus, după reluarea competiţiei. Ştefan spune că se va încerca iniţial reprogramarea meciului pe care echipa în cauza urmează să-l desfăşoare şi, dacă nu va fi posibil, va pierde la masa verde, cu 0-3, potrivit news.ro.

"Avem proceduri legale care spun că în momentul în care ai un test pozitiv, un posibil caz de Covid-19, trebuie să-l izolezi pe cel care a fost testat pozitiv şi pe toţi contacţii, se lansează imediat o anchetă epidemiologică, în care se stabilesc toate persoanele care au intrat în contact cu cel infectat. Echipa respectivă va trebui să fie supusă anchetei epidemiologice.

Citește și: Avea Porche Cayenne şi BMW X5 conduse de şofer - Mărturiile auzite de judecătorii CAB înainte de verdictul definitiv în dosarul ex-colonelului SRI

Până când se va finaliza ancheta, e clar că nu va putea fi programată echipa respectivă. Încercăm să găsim date pentru reprogramare şi a doua soluţie, din păcate, e pierderea meciului cu 3-0, în temeiul dispoziţiilor regulamentare. Sub nicio formă un caz pozitiv nu întrerupe competiţia în Liga I", a declarat Ştefan, la ProX.

Liga I se reia vineri, 12 iunie, de la ora 20.00, cu meciul CS Universitatea Craiova - FC Botoşani, din etapa a III-a a play-off-ului.

În campionatul Ligii I mai trebuie să aibă loc 72 de meciuri, 24 din play-off şi 48 din play-out.

Liga I este întreruptă de la 12 martie, când FRF a decis suspendarea tuturor competiţiilor fotbalistice, din cauza pandemiei de coronavirus.