DUBLAREA etapizată a alocațiilor copiilor, RESPINSĂ în Comisia pentru muncă a Camerei Deputaţilor

Autor: Loredana Codruț
Publicat: 18-08-2020 14:14

Încă un pas pentru respingerea dublării etapizate a alocațiilor copiilor a fost făcut. Comisia pentru muncă a adoptat marţi raport pentru respingerea ordonanţei de urgenţă care vizează creşterea etapizată a alocaţiilor pentru copii. Camera Deputaţilor va vota în plenul de miercuri,care începe la ora 16.00, proiectul de lege, în calitate de for decizional, conform News.ro.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 104: 'Tot ce a apărut în presă sunt cretinisme'

Au fost două voturi „împotrivă„ ale PNL, două abţineri de la USR, iar restul membrilor Comisiei au votat pentru raportul de respingere a OUG.

Senatul a adoptat marţea trecută, 11 august, proiectul de lege care prevede respingerea ordonanţei de urgenţă privind creşterea etapizată a alocaţiilor pentru copii.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunţat, la finalul şedinţei de Guvern din 29 iulie, că, la 1 septembrie, copiii vor primi mărite alocaţiile aferente lunii august. Copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani vor primi 185 de lei, iar cei de până la 2 ani sau cei de până la 18 ani, dacă au dizabilităţi, vor primi 369 de lei. Alte patru creşteri, cu câte 20 la sută, sunt prevăzute în 2021 şi 2022.