Adrian Năstase, MESAJ SURPRIZĂ înainte de alegerea conducerii PSD: propuneri de reformare

Autor: Loredana Codruț
Publicat: 20-08-2020 15:51

Fost președinte al PSD, Adrian Năstase nu poate sta departe de partidul său de suflet, așa că, în prag de alegeri pentru șefia PSD, le indică social democraților calea spre reconstrucția formațiunii. Năstase postează, pe blogul său, programul său din 2010.

"Am pierdut, în cinci ani, peste un milion de voturi. Şi, în loc să facem o evaluare corectă a ce am greşit, de fiecare dată am primit scuze din partea conducerii. În loc să fim un partid învingător, suntem azi un partid care caută să se victimizeze – uneori într-un mod ridicol. În 2007, ne-am lăudat că am avut mai multe voturi decât PD, deşi ei împreună cu PLD au făcut un grup parlamentar mai mare decât noi. În 2008, ne-am scuzat că sistemul electoral ne-a luat victoria, deşi am avut mai multe voturi. Iar în 2009 ne-am scuzat că am fost atacaţi energetic.

Citește și: Ion Cristoiu pune SARE pe RANĂ: Cei care contestă dictatura medicală sunt făcuți responsabili de creșterea infectărilor

Eu propun acest proiect şi candidez pentru Preşedinţia PSD, pentru ca partidul nostru să redevină cel mai important partid din România, un partid care câştigă alegeri şi nu care se scuză.

Analiza ultimilor ani este tristă. Partidul Social Democrat a devenit un actor de rangul al doilea pe scena politică din România, iar riscul este de a retrograda pe poziţia a treia. Suntem în situaţia de a fi prinşi captivi între două fronturi, încercând să facem faţă atacurilor PD-L şi să ţinem piept concurenţei dinspre PNL pentru întâietate în opoziţie. Partidul nostru a intrat într-o „zonă gri”. Stânga românească se află strânsă ca într-o menghină între dreapta populistă, reprezentată de partidul prezidenţial, şi dreapta liberală promovată de PNL". se arată într-o bucată din programul lui Năstase de atunci, pe care social - democratul  îl vede ca fiind bun de implementat și în prezent.