Anchetă de amploare după explozia de la Beirut: 25 de suspecți sunt vizaţi de mandate de arestare

Autor: Remus Vlad, Redactor
Publicat: 01-09-2020 21:03
Actualizat: 01-09-2020 22:05

Nu mai puţin de 25 de suspecţi urmăriţi în dosarul exploziei din portul Beirut sunt vizaţi de mandate de arestare, a anunţat marţi o sursă judiciară libaneză citată de AFP, la patru săptămâni de la producerea dramei, potrivit AGERPRES.

Autorităţile judiciare emiseseră deja mandate de arestare pe numele a 21 de suspecţi în legătură cu explozia de la 4 august, care s-a soldat cu cel puţin 188 de morţi, peste 6.500 de răniţi şi a devastat cartiere întregi ale capitalei.

Marţi, judecătorul de instrucţie care conduce ancheta, Fadi Sawan, a emis mandate de arestare pe numele a patru noi suspecţi după interogarea lor, potrivit unei surse judiciare.

Citește și: Dorel Căprar, pretinsul 'PROPRIETAR' al posturilor publice vacante din județ, aspiră la fotoliul primăriei Arad - Lista completă a candidaților pentru arădeni

Este vorba despre şeful serviciilor de informaţii militare în port, de un ofiţer al Securităţii statului şi de doi membri ai Siguranţei generale, a precizat această sursă.

Uriaşa deflagraţie care a zguduit capitala libaneză a fost pusă de autorităţi pe seama depozitării, de şase ani, fără măsuri de siguranţă, a unei enorme cantităţi de nitrat de amoniu într-un depozit din portul Beirut.

Circumstanţele exploziei nu sunt însă cunoscute. Potrivit unor surse de securitate, lucrări de sudură la un depozit ar fi declanşat incendiul care a provocat explozia.