Preşedintele desemnat al grupului Daimler, Dieter Zetsche, renunţă la această funcţie - L-a forțat opoziţia unor acţionari

Autor: Cătălin Lupășteanu
Publicat: 27-09-2020 08:11

Dieter Zetsche, fost director general al grupului Daimler, nu va mai încerca să devină preşedinte al consiliului de supraveghere al producătorului auto german, din cauza opoziţiei unora dintre acţionari, a declarat acesta publicaţiei Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, transmite Reuters, potrivit news.ro.

Zetsche, în vârstă de 67 de ani, fost CEO al grupului care deţine brandul Mercedes-Benz, urma să preia rolul de preşedinte al boardului de directori, care în Germania este cunoscut sub numele de consiliu de supraveghere.

”Desigur, mi-ar fi plăcut îndeplinesc acest rol. Consider că aş fi făcut-o bine. Dar în cele din urmă am decis să nu o fac, să renunţ la această oportunitate”, a afirmat Zetsche.

Citește și: Fostul senator Gigi Chiru, cercetat pentru luare de mită încă din 2014, ar putea scăpa de acuzații - DNA încearcă a doua oară clasarea dosarului său

”Acceptăm decizia dr. Zetsche cu mare respect”, a declarat un purtător de cuvânt al Daimler.

Zetsche a spus că cei mai importanţi investitori ai grupului Daimler l-ar fi susţinut ca succesor al lui Manfred Bischoff, dar că alţi acţionari s-ar fi opus.

”Faptul că după 40 de ani de muncă nu sunt privit de către unii ca fiind o valoare, ci ca o povară, nu am nevoie de acest lucru”, a explicat acesta.

Zetsche, care a fost şi şeful Mercedes-Benz,, urma să îl înlocuiască pe Bischoff la adunarea generală anuală a acţionarilor programată să aibă loc pe 31 martie 2021.

La începutul acestei luni, Daimler a convenit să plătească 2,2 miliarde de dolari pentru închiderea unei investigaţii din Statele Unite referitoare la emisiile automobilelor diesel şi pentru acoperirea despăgubirilor solicitate de 250.000 de proprietari de vehicule.