Ashleigh Barty, în fruntea clasamentului WTA, după ce Simona Halep a fost învinsă în optimile de finală ale turneului de la Roland Garros

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 05-10-2020 13:31

Australianca Ashleigh Barty va încheia actualul sezon din postura de lider al clasamentului mondial al jucătoarelor profesioniste de tenis (WTA), după ce românca Simona Halep a pierdut duminică în optimile de finală ale turneului de la Roland Garros, transmite Reuters.

Barty nu a participat la ultimele două turnee de Mare Şlem, US Open şi Roland Garros (Wimbledon nu s-a desfăşurat, n. red.), şi nu a mai jucat din luna februarie, potrivit agerpres.ro.

Citește și: VIDEO - Donald Trump a ieșit din spital și face primele declarații: Asta este școala vieții

În timp ce Simona Halep juca în optimi la Roland Garros, Barty, 24 ani, care a atins semifinalele turneului Australian Open în ianuarie, se afla în tribunele stadionului Gabba, susţinându-şi echipa favorită, Richmond Tigers, învinsă de Brisbane Lions în play-off-ul campionatului de fotbal australian.

O înregistrare cu Barty ridicată în picioare, cu pumnul în aer şi un pahar de bere în cealaltă mână a apărut în social media din Australia, iar fanii au salutat-o pe vedetă.

Citește și: Semnal în Europa: Cehia impune din nou starea de urgență la nivel național

Halep era obligată să câştige titlul la Roland Garros pentru a o depăşi pe australiancă în clasament.

Simona Halep a fost întrecută duminică de poloneza Iga Swiatek cu 6-1,6-2, în optimile de finală ale turneului de la Paris, întrerupând seria de 17 victorii consecutive a româncei. Halep o învinsese în optimi pe Swiatek cu 6-1, 6-0, în doar 45 de minute, la ediţia de anul trecut.