Poliţiştii au emis ordine de protecţie provizorii, în Gorj, după ce două femei au fost amenințate cu moartea

Autor: Ioana Necula, Redactor
Publicat: 19-10-2020 12:51

Poliţiştii au emis două ordine de protecţie provizorii, în ultimele 24 de ore, în cazul a două femei care au fost ameninţate cu moartea de către soţ, respectiv soră, a informat, luni, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj, Victor Ţuhaşu, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, duminică, poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Bâlteni au fost sesizaţi de către o femeie, de 68 de ani, din comuna Bâlteni, cu privire la faptul că a fost ameninţată cu moartea de către soţul său.

Citește și:Monica Anisie a anunțat ÎNCHIDEREA școlilor din Capitală - MĂSURILE luate

"Din cercetările efectuate de poliţişti a reieşit faptul că un bărbat, de 74 de ani, în timp ce se afla la o anexă gospodărească din comuna Bâlteni, pe fondul unei crize de gelozie, ar fi ameninţat-o cu moartea pe soţia sa, fiindu-i creată acesteia o stare de panică. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ameninţare. Totodată, poliţiştii au emis un ordin de protecţie provizoriu împotriva bărbatului pe o perioadă de 5 zile, prin care i se interzice să se apropie de persoana vătămată la o distanţă mai mică de 150 metri", a spus Victor Ţuhaşu.

El a adăugat că, în cel de-al doilea caz, poliţişti din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Târgu Cărbuneşti au fost sesizaţi de către o femeie, de 53 de ani, din comuna Bărbăteşti, cu privire la faptul că sora sa o ameninţă cu moartea.

"O femeie, de 51 de ani, din comuna Bărbăteşti, pe fondul consumului de alcool, ar fi ameninţat-o cu moartea pe sora sa. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ameninţare. Totodată, poliţiştii au luat măsura emiterii unui ordin de protecţie provizoriu faţă de femeie pe o perioadă de 5 zile", a mai spus Victor Ţuhaşu.